מחירי הנדל”ן בישראל ממשיכים לנסוק ולנסוק. לכן, אין זה מפתיע שקל מאד לפתות ישראלים עם השקעה בקרקע חקלאית. גם אם טרם יצא לכם להשקיע בנדל”ן, לבטח גם אתם יודעים כי משאלתו של כל משקיע מורכבת משני דברים: השקעה במחיר נמוך בהווה ותשואה גבוהה בעתיד. ואכן, על אלו מתחייבים משווקי הקרקעות החקלאיות בפרסומיהם.
בעוד משקיעים מנוסים יודעים איך להעריך טיבה של השקעה, משקיעים צעירים וחסרי ניסיון – לא. מחיר הקרקע אמנם חשוב, ולרוב הוא זה שיכריע אם להשקיע או לא. עם זאת, כשאתם בוחרים להשקיע בקרקע חקלאית, עליכם להיות מודעים למאפייניה ומהי משמעותה .
השורות הקטנות שחשוב להכיר לפני השקעה בקרקע חקלאית
השקעה בקרקעות חקלאיות הן השקעות ראויות שבהחלט יכולות להניב תשואה יפה. עם זאת, לא מומלץ להשקיע לפני שאתם מבינים את ייחודה של השקעה מסוג זה:
- אתם משקיעים בנכס עתידי וצריכים המון סבלנות – זהו הדבר הראשון שצריך להבין ולהפנים. בשונה מהשקעה בנכס פיסי ומוחשי כמו דירה, משרד, מחסן, חנות וכיוצא בזה, השקעה בקרקע חקלאית מעניקה לכם זכות עתידית לבנייה. תהליך הבניה על הקרקע מותנה תחילה בהפשרתה ושינוי ייעודה. אם כן, מתי תוכלו לממש את זכותכם ולבנות? התשובה היא שאי אפשר לדעת בוודאות, ולכן מעטים היזמים/משווקים שיתחייבו בפניכם על תאריך יעד בו תראו בעיניכם נכס. לא במקרה מכונות ההשקעות בקרקעות החקלאיות, כהשקעות המיועדות לאנשים הידועים בסבלנותם וביכולתם שלהם להכיל חוסר ודאות.
- השקעה המגלמת בתוכה סיכון – כל עוד הקרקע אכן תופשר בעתיד, תזכו לראות את התוכניות מתעוררות לחיים. עם זאת, קיים הסיכוי (שחשוב מאד להיות ערים לו), שהקרקע כלל לא תופשר. במילים אחרות? הבניה עליה בניתם, לא תצא לפועל שכן ייעודה של הקרקע לא שונה והיא נותרה כשהייתה – חקלאית. כן חשוב לציין כי כל השקעה, גם של נכס פיסי, מגלמת בתוכה סיכונים. השאלה שאתם צריכים לשאול את עצמכם: כמה אני מוכן להסתכן? באופן טבעי, ככל שמסתכנים יותר, כך פוטנציאל הרווח בעתיד – גדל.
השקיעו בקרקע חקלאית, אך בתבונה
המטרה אינה להוריד אתכם מהרעיון להשקיע בקרקע חקלאית, אלא לשקף בפניכם את הסיכונים והחסרונות המגולמים בה. לשמחתכם, תוכלו להפחית משמעותית את הסיכונים, ולבסס את התנאים להשקעה אחראית, בטוחה וכזו שהוודאות בה גדולה מחוסר הוודאות. בדיקה של שמאי מקרקעין חיונית לפני כל רכישה/השקעה, קל וחומר כשמדובר על השקעה בקרקע חקלאית. בדיקותיו המעמיקות של השמאי יספקו לכם מידע שערכו רב: הערכת השווי שלה, האם ההשקעה מעניקה הזדמנות ממשית או בעיקר מסכנת אתכם, מהו צפי ההפשרה ומה יהיה ניתן לבנות על הקרקע לאחר הפשרתה.
נחשפתם להצעה מפתה שאתם לא יכולים לסרב לה? לפני שמשקיעים – בודקים! לפרטים נוספים וייעוץ מקצועי בנושא השקעה בקרקע חקלאית, התקשרו – 050-3332523