“ילדים יקרים שלנו, החלטנו להוריש לכם נכס שברשותנו – למען עתיד כלכלי טוב יותר לכם ולמשפחתכם!” – במידה שקיבלתם הודעה כזו מהוריכם, יתכן כי היא התקבלה בשמחה עצומה והקלה אדירה. אחרי שהאופוריה חלפה והיה עליכם לעבוד בשותפות עם האחים שלכם, יתכן כי צצו מחלוקות שונות שהובילו לצומת ללא מוצא (במקרה הטוב), או לקרע וניתוק.
כשם ש”מתנה מההורים” יכולה ללכד ולאחד בין האחים, היא גם עלולה ליצור חיכוכים. במידה שאינכם מצליחים להפיק תועלת מ”המתנה”, יתכן שהדבר שנכון יהיה לעשות הוא לפנות להליך של פירוק שיתוף במקרקעין בין אחים סמכות עניינית.
בחרתם או לא בחרתם להיות אחים-שותפים?
שותפות בין אחים נפוצה מאד, כאשר ישנן 2 דרכים עיקריות להיווצרותה:
- שותפות מבחירה – כששני אנשים (אחים לדוגמא), בוחרים אחד בשני כשותפים. השותפות באה לידי ביטוי ברכישת דירת השקעה לדוגמא, כאשר את רווחיה מחלקים בצורה שווה / בחלוקה שהוסכמה מראש על שני הצדדים.
- שותפות שאינה מבחירה – לצד שותפויות שהינן תוצר של בחירה, ישנן גם שותפויות שכאילו ש”נכפו” על השותפים. במקרה של אחים, אי אפשר שלא לדבר על מצב קלאסי בו הוריהם מורישים להם מקרקעין.
איך לבצע פירוק שיתוף במקרקעין בין אחים?
ברשותכם, לא נעמיק כעת בהיבט הבירוקרטי, אלא דווקא בזה האנושי-רגשי. זכרו כי עוד לפני שבחרתם או בחרו בשבילכם להיות שותפים, אתם אחים – משפחה. פעמים רבות, אחים המגיעים למצב של פירוק השותפות, כאילו שמגיעים אל “מלחמה”. לתפישתנו, זהו הדבר האחרון שאתם מאחלים לעצמכם מ-2 סיבות:
- ב”מלחמות” אף פעם (אבל אף פעם) אין מנצחים.
- גישה “מלחמתית” תעכב את השלמת פירוק שיתוף במקרקעין בין אחים.
אתם משפחה, כך שמתקיימים לרוב התנאים ליצירת פירוק הרמוני הנעשה בשיתוף (כן, למרות המחלוקות שהובילו לנתיב זה). אם החלטתכם ללכת על פירוק שיתוף במקרקעין בין אחים, אנו ממליצים לכם בחום לאמץ את הדגשים הבאים:
פעלו בשיתוף פעולה – ההחלטה לפרק את השותפות נובעת מחילוקי דעות. גם אם אינכם מגיעים להסכמות מה לעשות עם המקרקעין שברשותכם כשותפים, הגיעו להסכמה באשר לפירוק.
הימנעו ממצב בו כל אחד מכם מתייעץ עם אנשי מקצוע אחרים, ובטח ממצב בו אינכם מתקשרים זה עם זה אלא באמצעות עורכי דין, מגשרים וכיוצא בזה. שיתוף הפעולה שלכם במקרה זה הוא כוח אדיר, והוא ישפיע במידה רבה על טיב ומהירות תהליך הפירוק.
אחים לפני שותפים – לא משנה אם בחרתם להיות שותפים למקרקעין או שכך יצא: אתם משפחה. הזכירו לעצמכם כי אתם רוצים את האחים שלכם לצידכם ביום שלאחר הפירוק.
על מנת שזה יקרה, הקפידו על תהליך נעים ומכבד, שיח כן ופתוח ושיתוף מלא אחד את השני בכל התהליך.
קיבלתם מהוריכם דירה בירושה, כאשר חלקכם רוצים למכור אותה וחלקכם לא? ברשותכם נכס השקעה שאינכם מצליחים להגיע להסכמה אודות המשך השכרתו? פירוק שיתוף במקרקעין בין אחים עשוי להיות הפתרון האידיאלי בעבורכם.
לפרטים נוספים ושיחת ייעוץ מקצועית ללא עלות בנושא פירוק שותפות, התקשרו כעת – 050-3332523!
> אולי יעניין אותך לקרוא גם על: